U okviru najpoznatijeg svjetskog sajma vina Prowein u Dusseldorfu, 20. ožujka održana je masterclass radionica ‘Graševina – The Great White Wine of Croatia’.
Na masterclassu, koji je vodio Ivan Barbić, jedini hrvatski master of wine, predstavljeni su različiti stilovi graševine Slavonije i hrvatskog Podunavlja, od pjenušaca, preko mladih suhih vina do odležanih suhih graševina i vina visokih predikata
Radionica u organizaciji Graševine Croatice pokazala je stručnoj javnosti, ugostiteljima, vinskim trgovcima, hotelijerima i predstavnicima medija, širinu spektra graševine kao sorte, ali i mogućnosti terroira Slavonije i hrvatskog Podunavlja.
Odabrana vina za masterclass su Today blanc pjenušac Enosophije, Graševina 2022 Vina Galić, Graševina Goldberg 2021 Vina Belje, Graševina Mitrovac 2021 vinarije Krauhaker, Graševina de Gotho 2018 vinarije Kutjevo, Graševina Velika berba 2011 Iločkih podruma i Martin Albus graševina ledena berba 2018 PP Orahovice.
Na radionici je Ivan Barbić dao stručan pogled na svaki pojedini stil i potencijal graševine kroz prizmu međunarodne tržišne perspektive.