Jubilarno 20. izdanje Bisera mora održalo se od 1. do 5. travnja u Supetru. Riječ je o najvećem kulinarskom festivalu u regiji, u organizaciji Šefova kuhinja europskih i mediteranskih regija (ŠKMER), međunarodne udruge sa sjedištem u Splitu. Ovaj jedinstveni festival okuplja vrhunske kuhare, konobare, barmene, bariste, ugostiteljske profesionalce i one koji će tek postati, pružajući im iznimnu priliku za edukaciju, profesionalni razvoj, razmjenu iskustava i upoznavanje novih poslovnih rješenja za nadolazeću sezonu.
Graševina Croatica je i ove godine ponovno sudjelovala na festivalu, a mnogobrojni posjetitelji su četiri dana festivala uživali u kušanju odabranih vina vinarija Slavonije i hrvatskog Podunavlja.
Osim kušanja, sudionici su imali priliku sudjelovati i na našoj radionici pod nazivom Algoritam izrade vinske karte 2.0. Kuhari, sommelieri, profesionalci HoReCa sektora i vinski entuzijasti upoznali su se s odabranim vinima vinogradarske tradicije Slavonije i hrvatskog Podunavlja. Osječki sommelier i edukator Damir Zrno, u suradnji s regionalnom organizacijom Graševina Croatica, predstavio je povijest vinogradarstva ove regije, koja je najveći proizvođač vina u Hrvatskoj. Ima čak 350 vinarija i 5.800 hektara vinograda, pri čemu se graševina, kao najzastupljenija sorta, prostire na 4.300 hektara.
Naglasak radionice bio je na pravilnom odabiru vina za vinske karte, pri čemu je Zrno sudionicima dao konkretne smjernice o važnosti regionalnih sorti i modernih tehnologija u prilagodbi ponude. Zrno je istaknuo kako je razumijevanje regionalnog identiteta ključno za kvalitetnu vinsku ponudu u restoranima.