O nama

O nama

Udruga Graševina Croatica

Europske avenije 13, 31000 Osijek

Predsjednik

g. Josip Pavić

Direktor

g. Tomislav Panenić

Predsjednik

g. Josip Pavić

Direktor

g. Tomislav Panenić

Udruga Graševina Croatica najveća je udruga vinara Slavonije i Baranje koje okuplja gotovo sve vinogradare i vinare istočne Hrvatske. Iako je udruga osnovana s ciljem promocije graševine kao najvažnije hrvatske vinske sorte, danas smo orijentirani na promociju svih sorti vina koje proizvode naši članovi te promociju vinske i turističke destinacije – Slavonije, Baranje i Podunavlja jer je za nas vino predstavnik svake od naših mikro destinacija i njihovog terroira.

Graševina Croatica je nositelj regionalnog vinskog razvoja i predstavlja jednu od četiri regionalne vinske udruge u Hrvatskoj koje su nositelji nacionalne vinske strategije VINA CROATIA – VINA MOSAICA.

Udruga je u zadnje dvije godine sudjelovala u brojnim projektima predstavljanja vina te poduprla brojne vinske evente u kojima je graševina zauzela značajno mjesto. Naši daljnji planovi usmjereni su na jače povezivanje vina i turizma, kako u našoj regiji i našim podrumima, tako i tijekom ljetne turističke sezone na Jadranu gdje želimo graševinu predstaviti kao autentično hrvatsko vino koje se odlično sljubljuje uz gastronomske specijalitete naših krajeva.

Ime i prezime
E-mail
Vaša poruka